Шефът на частната армия Вагнер Евгений Пригожин предупреди руския министър на

...
Шефът на частната армия Вагнер Евгений Пригожин предупреди руския министър на
Коментари Харесай

Пригожин предупреди за украинска офанзива, насочена срещу “Вагнер“

Шефът на частната армия  " Вагнер " Евгений Пригожин предизвести съветския министър на защитата Сергей Шойгу в писмо, оповестено в понеделник, че украинската войска възнамерява идна атака, целяща да отреже неговите сили на " Вагнер " от връзка с главната част на съветските войски в Източна Украйна, предава Ройтерс. В писмото, оповестено от неговата пресслужба, Пригожин споделя, че  " огромното нахлуване " е планувано за края на март или началото на април.
Прочетете още
" Моля да вземете всички нужни ограничения частната военна компания " Вагнер " да не бъде откъсната от главните сили на съветската войска, което ще докара до отрицателни последствия за специфичната военна интервенция ", сподели той, употребявайки термина, употребен от Москва. за войната в Украйна.

Това е първият път, когато Пригожин разгласява сходна преписка с министъра на защитата, който той постоянно е подлагал на критика за воденето на войната

Изглежда, че необикновеният ход има две вероятни цели: да се объркат украинските командири и да се опита да се хвърли виновността върху Шойгу, а не върху Пригожин, в случай че хипотетичната украинска маневра се окаже сполучлива.

Пригожин сподели, че е дал детайлности за украинския проект и личното си предложение да му се опълчи, в атачмънт към писмото, което не е разгласил. Той не сподели от кое място знае за желанията на Украйна.

Босът на " Вагнер " съобщи, че силите му сега управляват 70% от украинския град Бахмут, който се пробват да завладяват от предишното лято в най-дългата и кръвопролитна борба на войната.

В обособени мнения, оповестени от районен новинарски канал в " Телеграм ", Пригожин споделя, че има " огромна възможност " южният съветски град Белгород да бъде една от задачите на идната украинска атака.

Той не даде доказателства в поддръжка на изказванието си, че Украйна може да предприеме пълномащабно нахлуване против съветски град.

Русия постоянно е упреквала Украйна, че провежда изолирани трансгранични удари с дронове и други средства. Украйна не е поемала отговорност за сходни произшествия, само че ги дефинира като " карма " за нашествието на Русия.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР